header image
 

Remigi Palmero al Música entre Amics

imatge de l'actuació al cicle Música entre Amics

 

Dissabte 23 de maig Remigi Palmero -per fi- va actuar al cicle Música entre Amics  que des de la temporada passada ve organitzant la Falla Arrancapins.

Va presentar, entre disertació i disertació que, com se sol dir, van fer les delícies del públic (ell és així…), el seu darrer treball Sense Comentaris però també interpretà algunes de les cançons d’aquella primera joia que es deia Humitat Relativa.

Era aquesta una presència molt esperada (fins i tot va haver qui portà el seu vinil d’Humitat Relativa per que el signara), tenint en compte que la mitjana d’edat de la penya Arrancapinera està al voltant dels 45 tacos (sinò més….) i , per tant, qui més qui menys ja el va conéixer en l’adolescència. Fins i tot -com es va poder comprovar- encara eren capaços d’acompanyar-lo fent els cors en cançons tan mítiques com l’Olor a garrofa o la tan especial per a aquell col·lectiu Ací Ràdio Alger.

És curiosa la història d’aquesta cançó en la Falla Arrancapins. Com en tantes altres coses, aquests atípics fallers han capgirat molts dels rituals suposadament tradicionals inherents a una Falla. Allò normal en una falla de bé seria que, després d’una Cremà abundantment regada per les llàgrimes de les falleres majors i acompanyada pels sons de El Fallero, la gent marxara entre compungida i capficada cap a casa, a l’espera de la pròxima reunió la setmana següent per la consabuda dissolució i renovació de la comissió.

Aquests no.

 Després de la Cremà -amenitzada, com de costum, pels sons de La Muixeranga interpetada a la dolçaina i el tabal-, renoven el ritual festiu brindant amb una copa de cava mentre sonen, un any més, la melodia i les poètiques paraules composades per Julio Bustamante i interpretades per la inconfusible veu del Remigo Palmero :  enguany celebrarem / l’any nou com cal / la nit del vint de març. La vida comença / quan la primavera / la nit del vint de març.  Ací Ràdio Alger / transmetent en ona curta / cridant  a les estreles….

~ by jcollado on .

Comments are closed.