header image
 

Argentina

Argentina (Enmanuel Rouzic)

Argentina Maria López, nascuda a Huelva farà aquest 17 de juny 26 anys i coneguda -per qui ja té el plaer de conéixer-la- simplement com Argentina, ha tret un més que esperat segon disc, després del primer aparegut al 2006 i anomenat així també: Argentina.

D’ella s’ha dit que té reminiscències d’Estrella Morente, de Carmen Linares… i que canta els fandangos de Huelva com Arcangel, un dels millor cantaors actuals en el seu estil.

Si el primer disc va ser guardonat amb el títol de “mejor disco de cante revelación”, aquest segon, Las Minas de Egipto, ja està proposat per a millor àlbum de flamenc 2010 per la UFI (Unión Fonográfica Independiente), l’associació de professionals d’Espanya dedicats a l’edició i producció de discos.

vull destacar ací un tema del primer disc -una Guajira- que, personalment, m’encanta per dues raons: per la seua impressionant interpretació i per ser un dels anomenats “cantes de ida y vuelta” és a dir, aquells d’influència americana que, tot i estar considerats dins el flamenc com a “menors”, jo sent una especial debilitat per ells.
(tot i que indica 7:21, el tema dura 5 minuts)

Guajira Marchenera

~ by jcollado on .

Comments are closed.